Skaparna

Skaparna av böckerna


Vi som gjort ”Monster monster”-böckerna är tre personer: Johannes som hittar på och skriver historierna, och Lucas (bok 1-8) och Anna (bok 9 och framåt) som tecknar bilderna.

Här får du veta lite mer om oss.

Johannes Pinter, TeXt

Jag har skrivit flera böcker för vuxna, både deckare och skräckhistorier. Innan det jobbade jag med film, som regissör, manusförfattare och klippare. Man kan säga att jag liknar både Charlie och Johanna eftersom de sysslar med mina två stora intressen film och skrivande. Men jag kan även känna igen mig i Oliver eftersom jag också var lite rund och lite osäker när jag gick i skolan.

När jag var liten tyckte jag att skräckfilmer var det läskigaste som fanns. Men jag ville ändå titta, för det är kul att bli skrämd när man vet att det bara är på låtsas. Jag tror att alla barn vill ha det lite läskigt ibland, därför skriver jag ”Monster monster”-böckerna.

Anna Nilsson, Bild

Jag är en nörd och en minst lika bossig tecknartjej som Tove.

Förutom att illustrera barnböcker har jag bland annat jobbat med serier och tv-spel. Jag ställer gärna många frågor om detaljer i exempelvis karaktärernas garderober och saker som syns i bakgrunden (sånt som Johannes inte brukar tänka på när han skriver).

Annars är skräck rätt läskigt och jag läser manusen som ska illustreras med ena ögat stängt.


Anna tecknar från och med bok 9, ROBORTIDDAREN.

Lucas Svedberg, Bild

Utöver lite olika teckningsjobb till exempelvis spelkort, skivomslag, olika bokillustrationer och en del andra udda saker, så har jag gjort bilder till en handfull barn- & ungdomsböcker, inte helt olika "Monster Monster"-böckerna. Så jag antar att det jag sysslar med, att teckna och måla, gör att jag har ganska mycket gemensamt med Tove och Musse.

Som yngre gillade jag även att skriva, som Johanna. Det jag oftast skrev om och framförallt ritade på den tiden var såklart... monster! Och nog är de fortfarande roliga att rita, så det passar bra att jag tecknar just de här böckerna.


Lucas tecknar alla bilder i bok1 till 8.