Skaparna

Skaparna av böckerna


Vi som gjort ”Monster monster”-böckerna är två personer: Johannes som hittar på och skriver historierna, och Lucas som tecknar bilderna. Här får du veta lite mer om oss.

Johannes Pinter, TeXt

Jag har skrivit flera böcker för vuxna, både deckare och skräckhistorier. Innan det jobbade jag med film, som regissör, manusförfattare och klippare. Man kan säga att jag liknar både Charlie och Johanna eftersom de sysslar med mina två stora intressen film och skrivande. Men jag kan även känna igen mig i Oliver eftersom jag också var lite rund och lite osäker när jag gick i skolan.

När jag var liten tyckte jag att skräckfilmer var det läskigaste som fanns. Men jag ville ändå titta, för det är kul att bli skrämd när man vet att det bara är på låtsas. Jag tror att alla barn vill ha det lite läskigt ibland, därför skriver jag ”Monster monster”-böckerna.

Lucas Svedberg, Bild

Utöver lite olika teckningsjobb till exempelvis spelkort, skivomslag, olika bokillustrationer och en del andra udda saker, så har jag gjort bilder till en handfull barn- & ungdomsböcker, inte helt olika "Monster Monster"-böckerna. Så jag antar att det jag sysslar med, att teckna och måla, gör att jag har ganska mycket gemensamt med Tove och Musse.

Som yngre gillade jag även att skriva, som Johanna. Det jag oftast skrev om och framförallt ritade på den tiden var såklart... monster! Och nog är de fortfarande roliga att rita, så det passar bra att jag tecknar just de här böckerna.

Kontakta Oss

Egmont Publishing

Skeppsgatan 9

205 07 Malmö

Växel: 040-38 52 00


Presskontakt:

Jonas Lidheimer

Jonas.Lidheimer@egmont.se


Email:

monstermonster@egmont.se