Böckerna

"Monster Monster"-Böckerna


Här är en lista på alla ”Monster monster”-böcker som har kommit ut.

Det går bra att läsa dem i vilken ordning du vill, eftersom varje bok är ett helt eget äventyr med början och slut och ett nytt monster.

DockmylingeN

Detta är den tolfte boken i Monster monster-serien.


Dockor är läskiga. Mylingar är jätteläskiga. Ihopslagna blir de superläskiga.,,

I den här boken ställs Tove, Charlie, Johanna, Musse och Oliver inför DOCKMYLINGEN, ett gengångarbarn som är rangligt och har stirriga ögon som en docka. DOCKMYLINGEN dyker upp en sen kväll på skolan. Hon vill bli ett normalt barn och kräver att gänget ska hjälpa henne. En efter en försöker de på olika sätt med sina magiska krafter, och den som misslyckas stängs in i ett fruktansvärt fängelse.


Monstret DOCKMYLINGEN har hittats på av Alice Axelsson i Varberg. Det är vinnarbidraget i en nationell skoltävling anordnad av Egmont där nästan tusen monsterbidrag skickades in.


KÖP BOKEN HÄR!

Snöclownen

Detta är den elfte boken i Monster monster-serien.


Det är vinter i Glänteby och årets stora snögubbetävling pågår i stadsparken.

Passande nog måste Tove, Charlie, Johanna, Musse och Oliver samtidigt strida mot ett nytt monster som kallas SNÖCLOWNEN.


När man tittar på den så ser den ut som en vanlig snögubbe formad som en clown. Men när ingen ser den så kan SNÖCLOWNEN förflytta sig. Och inte bara det: då utsätter den alla i närheten för galna bus och spratt.


Nu håller gänget och Engelbrekt på att bli tokiga på SNÖCLOWNENS upptåg. För det är faktiskt riktigt hemskt när alla skrattar åt en hela tiden...


KÖP BOKEN HÄR!

HalloweenHundarna

Detta är den tionde boken i Monster monster-serien.


Det är Halloween, årets hemskaste helg. En flock med nya monster springer lösa

i staden: HALLOWEENHUNDARNA! Det är stora ilskna hundar, men istället för vanliga huvuden har de orangea pumpor med ruskiga ansikten och gigantiska munnar med supervassa tänder.


HALLOWEENHUNDARNA börjar springa runt i Glänteby och biter folk som drabbas av halloweenrabies. När folk blir som förbytta och ingenting längre fungerar i staden måste gänget HITTA PÅ NÅT innan det blir totalt kaos. Bara de inte blir bitna själva...


KÖP BOKEN HÄR!

RobotRiddaren

Detta är den nionde boken i Monster monster-serien.


När Engelbrekt ska skrota sin gamla bil får han en idé: de ska förstöra den magiska projektorn i bilskroten! Men det går inte så bra. Projektorn vaknar till liv och skapar det kanske svåraste monstret att besegra hittills: ROBOTRIDDAREN!

Mitt på ljusan dag börjar ROBOTRIDDAREN härja i Glänteby med sitt jättestora svärd. Den hugger sönder bilar, kapar lyktstolpar och kraschar alla fönster på affärsgatan. Folk flyr åt alla håll. Till och med poliserna gömmer sig.


Nu ligger stadens hopp till Tove, Musse, Charlie, Johanna och Oliver. Men hur ska de använda sina kreativa superkrafter när de inte kan komma tillräckligt nära?


KÖP BOKEN HÄR!

Mårrspöket

Detta är den åttonde boken i Monster monster-serien.


Allting börjar med att Musse drömmer en mardröm om spöken, och Tove har en mardröm om Mårran från mumintrollet-böckerna.

Nästa dag blir Tove, Charlie, Musse, Johanna och Oliver hämtade av Engelbrekt mitt i en lektion. Det har dykt upp ett spöke i skolans källare. Alla människor som MÅRRSPÖKET kramar förvandlas till is.


Gänget får plötsligt massor att göra. De måste hindra folk från att gå ner i källaren. Och de som går ner och blir kramade av MÅRRSPÖKET måste tinas upp fort, annars dör de.

Den viktigaste frågan de måste lösa är: hur besegrar man egentligen ett spöke?


KÖP BOKEN HÄR!

SKelettängeln

Detta är den sjunde boken i Monster monster-serien.


Det är mitt i natten när lärare Engelbrekt ringer på Tove, Charlie, Musse, Johanna och Oliver. Han har just blivit kidnappad av ett skelett med änglavingar!

Gänget hittar Engelbrekt på stadens kyrkogård, nedgrävd i en grav. De hinner precis gräva upp honom när SKELETTÄNGELN kommer flygande över natthimlen med ett nytt offer.


Nu startar en besvärlig kamp för gänget. SKELETTÄNGELN har som mål att gräva ner så många människor den kan på kyrkogården. Det är verkligen en dödsfarlig fiende de möter. För SKELETTÄNGELN ger sig inte förrän den får gräva ner även barnen.


KÖP BOKEN HÄR!

SJÖJUNGFRUODJURET

Detta är den sjätte boken i Monster monster-serien.


Tove, Musse, Charlie, Johanna och Oliver är med resten av skolan vid sjön Himlapölen för att städa bort skräp. De kommer på att de ska kasta projektorn i sjön så att den slutar skapa monster.

Men nästa morgon dyker det upp en ovanligt farlig varelse i sjön: en blandning av en sjöjungfru och ett sjöodjur. Och den är hungrig! 


Hur ska de hindra alla badgäster från att bli uppätna? Hur ska de stoppa sjöjungfruodjuret utan att själva bli monsterlunch? Nu gäller det verkligen att HITTA PÅ NÅT!


KÖP BOKEN HÄR!

Rymdmördarsniglarna

I den fjärde ”Monster monster”-boken ska de fem barnen och Engelbrekt kasta bort filmprojektorn som skapar monster. Men det går inte så bra.


Nästa morgon visar det sig att återvinningscentralen invaderats av slemmiga monster. Det är stora RYMDMÖRDARSNIGLAR som skjuter slajm med sina rymdpistoler på alla som kommer i närheten. Både Engelbrekt, Charlies pappa och polisen Evert blir inlagda i stora slajmkokonger.

När Charlie, Oliver, Musse, Tove och Johanna smyger närmare upptäcker de att de slajmade människorna ska bli middag åt RYMDMÖRDARSNIGLARNA. Nu måste de använda sina kreativa superförmågor genast innan det är ajöss med alla vuxna.


KÖP BOKEN HÄR!

TRollkaRlstRollet

Detta är den femte boken i Monster monster-serien.


Det är Glänteby stadsfest, årets kanske roligaste helg.

Men en märklig figur dyker upp bland alla attraktioner: en mystisk trollkarl. Han gör väldigt konstiga trick, och har ett mycket speciellt utseende. Han ser ut som ett troll!


När trollkarlstrollet börjar förvandla folk till guldmynt inser Tove, Musse, Charlie, Johanna och Oliver att det dykt upp ett nytt monster i staden.

Men de får oväntad hjälp när Engelbrekts hund Garm blir förtrollad och plötsligt kan prata.


KÖP BOKEN HÄR!

Varulvsvätten

I tredje delen i bokserien ”Monster monster” får gänget problem med en kort men väldigt farlig filur.


Monstret som dyker upp ser ut som en människa men är mycket mindre. Den har grå luva, är alldeles hårig och har stora vassa tänder.

Det är en VARULVSVÄTTE.

Detta är en trixig fiende: den har magiska krafter att lura folk precis som vättar kan. Och den är hungrig på människoblod precis som varulvar.

Johanna, Charlie, Tove, Oliver och Musse måste verkligen lita till sina kreativa superförmågor när VARULVSVÄTTEN börjar springa runt på stan och smittar folk genom att bita dem. Extra besvärligt blir det eftersom det är fullmåne på gång...


KÖP BOKEN HÄR!

Den Köttätande Tentakelväxten

Det här är den första boken där allting startar...


Tove, Charlie, Johanna, Musse och Oliver missar klassresan till Stockholm, och får istället tillbringa en jättetråkig skoldag med gamle bildläraren Engelbrekt.

Under en filmvisning slår plötsligt blixten ner i projektorn och träffar alla i klassrummet.

När barnen vaknar igen upptäcker de att deras kreativa förmågor har blivit som magiska krafter. Saker som Tove tecknar kan bli verkliga, Musse kan ändra folks humör med sina målarfärger, Charlie kan påverka händelser med sin videokamera och Johanna kan få folk att göra vad hon vill genom sitt skrivande.

Men de upptäcker även en annan sak: det har dykt upp en gigantisk växt, med tentakler som en bläckfisk och käftar som en köttätande blomma. Den KÖTTÄTANDE TENTAKELVÄXTEN verkar dessutom väldigt hungrig - speciellt på människor...


KÖP BOKEN HÄR!

Karatemumien

I ”Monster monster” bok 2 ringer bildläraren Engelbrekt på hjälp. Det har dykt upp ett nytt monster, och han behöver de fem barnen och deras speciella förmågor.


Det visar sig att en riktig mumie vandrar runt i skolans korridorer. Den ser hemsk ut och är väldigt arg, och den har ett smycke som den kan hypnotisera folk med. När barnen kommer närmare visar det sig dessutom att mumien är värsta mästaren på karate!

Hur besegrar man någon som både kan hypnotisera och göra en massa karatetricks?

KARATEMUMIEN verkar vara på väg någonstans: mot Gläntebys museum där det pågår en utställning som den är mycket intresserad av...


KÖP BOKEN HÄR!