Böckerna

"Monster Monster"-Böckerna


Här är en lista på alla ”Monster monster”-böcker som har kommit ut.

Det går bra att läsa dem i vilken ordning du vill, eftersom varje bok är ett helt eget äventyr med början och slut och ett nytt monster.

Rymdmördarsniglarna

I den fjärde ”Monster monster”-boken ska de fem barnen och Engelbrekt kasta bort filmprojektorn som skapar monster. Men det går inte så bra.


Nästa morgon visar det sig att återvinningscentralen invaderats av slemmiga monster. Det är stora RYMDMÖRDARSNIGLAR som skjuter slajm med sina rymdpistoler på alla som kommer i närheten. Både Engelbrekt, Charlies pappa och polisen Evert blir inlagda i stora slajmkokonger.

När Charlie, Oliver, Musse, Tove och Johanna smyger närmare upptäcker de att de slajmade människorna ska bli middag åt RYMDMÖRDARSNIGLARNA. Nu måste de använda sina kreativa superförmågor genast innan det är ajöss med alla vuxna.


KÖP BOKEN HÄR!

Varulvsvätten

I tredje delen i bokserien ”Monster monster” får gänget problem med en kort men väldigt farlig filur.


Monstret som dyker upp ser ut som en människa men är mycket mindre. Den har grå luva, är alldeles hårig och har stora vassa tänder.

Det är en VARULVSVÄTTE.

Detta är en trixig fiende: den har magiska krafter att lura folk precis som vättar kan. Och den är hungrig på människoblod precis som varulvar.

Johanna, Charlie, Tove, Oliver och Musse måste verkligen lita till sina kreativa superförmågor när VARULVSVÄTTEN börjar springa runt på stan och smittar folk genom att bita dem. Extra besvärligt blir det eftersom det är fullmåne på gång...


KÖP BOKEN HÄR!

Karatemumien

I ”Monster monster” bok 2 ringer bildläraren Engelbrekt på hjälp. Det har dykt upp ett nytt monster, och han behöver de fem barnen och deras speciella förmågor.


Det visar sig att en riktig mumie vandrar runt i skolans korridorer. Den ser hemsk ut och är väldigt arg, och den har ett smycke som den kan hypnotisera folk med. När barnen kommer närmare visar det sig dessutom att mumien är värsta mästaren på karate!

Hur besegrar man någon som både kan hypnotisera och göra en massa karatetricks?

KARATEMUMIEN verkar vara på väg någonstans: mot Gläntebys museum där det pågår en utställning som den är mycket intresserad av...


KÖP BOKEN HÄR!

Den Köttätande Tentakelväxten

Det här är den första boken där allting startar...


Tove, Charlie, Johanna, Musse och Oliver missar klassresan till Stockholm, och får istället tillbringa en jättetråkig skoldag med gamle bildläraren Engelbrekt.

Under en filmvisning slår plötsligt blixten ner i projektorn och träffar alla i klassrummet.

När barnen vaknar igen upptäcker de att deras kreativa förmågor har blivit som magiska krafter. Saker som Tove tecknar kan bli verkliga, Musse kan ändra folks humör med sina målarfärger, Charlie kan påverka händelser med sin videokamera och Johanna kan få folk att göra vad hon vill genom sitt skrivande.

Men de upptäcker även en annan sak: det har dykt upp en gigantisk växt, med tentakler som en bläckfisk och käftar som en köttätande blomma. Den KÖTTÄTANDE TENTAKELVÄXTEN verkar dessutom väldigt hungrig - speciellt på människor...


KÖP BOKEN HÄR!

Kontakta Oss

Egmont Publishing

Skeppsgatan 9

205 07 Malmö

Växel: 040-38 52 00


Presskontakt:

Jonas Lidheimer

Jonas.Lidheimer@egmont.se


Email:

monstermonster@egmont.se